×

Alkymi og urtekundskab

Som alkymist forsker du i naturens magiske egenskaber i form af planter og urter. Dette gør alkymisten i stand til at kunne lave drikke, som har samme effekt som magi. Disse drikke kan være meget kraftfulde og tager lang tid at fremstille. Alkymistens drikke er derfor også meget sjældne og efterspurgte og kan således også være meget dyre.
Efter længere tids forskning kan alkymisten få mere erfaring, som giver mulighed for at lave anderledes drikke.

Alkymi:
Som alkymist har du mulighed for at lave magiske drikke. Disse drikke kræver forskellige urter for at fremstille. Urter har en holdbarhed der følger årstiderne. Eksempelvis bliver urter, der er samlet om vinteren, for gamle til foråret.
Bryggede drikke holder til de bliver brugt.
Bryggede drikke SKAL smides ud i en opmærket kurv, kun beregnet til dette, efter de er brugt. Kurven til brugte drikke kan findes i Den Gyldne Lotus eller i Dødsriget.
Man kan ikke have mere end én effekt aktiv af den samme drik.
Man kan kun holde til at indtage 3 alkymistiske drikke om dagen, eller indtil man har været død og blevet bragt til live igen af døden.
Alle indtagne drikke udover den 3. drik vil medføre at man bliver forgiftet og reducerer dit maksimum af samlede liv med -2 KP pr. drik, ud over drikkens effekt.
Hvis man bliver ramt af ”Giftkniv” tæller drikken derfra ikke med i de 3 drikke man kan indtage.

Urtekundskab:
Man kan samle 4 urter pr niveau. Det tager 5 minutter for at finde 2 urter. Man skal henvende sig til Alkymist GM’en inden man går i gang med at samle urter.
Man kan kun købe op til urtekundskab niveau 1 hvis du ikke er alkymist. Du kan købe 1 ekstra niveau af urtekundskab hver gang du stiger 1 niveau i Alkymi.
Urter anses som værende ressourcer og regler for tyveri og handel af ressourcer er også gældende for urter.
Urter er kun brugbare i det kvartal hvori de er samlet. Når sæsonen ender, så udløber holdbarheden af urterne og kan ikke længere bruges. De skal afleveres til alkymist GM`en.

Urterne har en holdbarhed som kommer an på sæsonen hvori den er samlet. Når sæsonen slutter, vil alle urterne samlet i sæsonen dø/visne. Holdbarhedskvartalerne for urter er følgende:

   • Grøn (Forår), Marts, April, Maj.
   • Gul (Sommeren), Juni, Juli, August.
   • Orange (Efterår), September, Oktober, November.
   • Blå (Vinter), December, Januar, Februar
×